Загальновідомо, що повітря, нагріваючись, піднімається. Тому, якщо не приділити утепленню даху належну увагу, приміщення буде швидко вихолоджуватися і буде потрібно набагато більше коштів на опалення будівлі. Розглянемо детальніше, який краще утеплювач для скатного даху.

Вибір утеплювача для даху скатного типу

Неправильно підібраний будматеріал для утеплення не буде виконувати своїх функцій і скоротить термін експлуатації самої покрівлі. Вирішуючи, який вибрати утеплювач для похилих дахів, важливо враховувати наступні фактори:

  1. Повинна бути низька теплопровідність, щоб скоротити втрати тепла.
  2. Мінімальна вага, щоб не збільшувати загальну масу покрівлі.
  3. Збереження теплоізоляційних властивостей при різких перепадах температур.
  4. Стійкість до займання.
  5. Стійкість до підвищеної вологості повітря, вологи.

Який вид утеплювача для похилих дахів краще?

Серед найпоширеніших утеплювачів для скатної покрівлі виділяють наступні:

  1. Базальтова мінеральна вата.
  2. Мінвата зі скловолокном.
  3. Пінополістирольні плити.
  4. Рідкий пенополіуретановий утеплювач.

Пінополістирол є відносно недорогим матеріалом. Однак, він легко піддається загорянню, а під час горіння виділяються небезпечні для людського здоров'я і життя токсичні речовини. Тому пінопласт годиться для утеплення тільки нежитлових горищ.

Мінеральну вату кріплять безпосередньо на тильній стороні похилого даху. Оскільки будь-яка мінвата дуже добре вбирає вологе повітря, поверх неї кріпиться пароізоляція. Якщо цього не зробити, ефективність насиченою вологою мінеральної вати знизиться вдвічі. Крім того, стикаючись з нею, будуть псуватися дерев'яні крокви, що спричинить за собою дорогий ремонт всього даху.

З огляду на перелічені вище аргументи, можна найефективніше підібрати утеплювальний будматеріал для похилого даху.