Після завершальних робіт по зведенню житлового або комерційного приміщення настає момент, коли актуальним є питання по утепленню стін. Завдяки розвитку будівельної сфери, в даний час існує величезний вибір теплоізоляції. І до кожного з видів будівельного матеріалу слід підходити з точністю і на професійному рівні, робити коректний розрахунок товщини утеплювача.

Головні показники для вибору будматеріалу:

  • товщина утеплювача;
  • тип утеплення;
  • товщина стін;
  • матеріал, з якого побудовані стіни.

Точність розрахунку товщини утеплювача

Використовуючи ці показники, дуже важливо правильно провести розрахунок товщини утеплювача для стін, покрівлі та підлоги. Даний процес повинен мати правильний розрахунок точки роси в товщині стін і утеплювача.

Цей параметр впливає на промерзання стін і теплоізоляцію будинку, тому, ні в якому разі не можна економити на покупці утеплювальної продукції.

При виборі потрібно враховувати: показники теплопровідності, товщину шару. Завдяки цим даним необхідно точно розрахувати температурний опір матеріалу по формулі R = d / k.

Примітка: d - товщина шару, k - теплопровідність.

Слід врахувати, що дана формула використовується виключно для розрахунку товщини утеплювача в одношаровій конструкції.

Параметр теплопровідності будівельного матеріалу можна переглянути в супровідній документації або інтернеті.

Другим і найбільш важливим показником для правильного розрахунку товщини утеплювача є показник зовнішніх температур.

Розрахунок утеплювача для стін

При розрахунку слід користуватися показниками:

  • товщина стіни;
  • матеріал, використаний для зведення стін;
  • різниця температур зовні і всередині приміщення.

Використовуючи технічні дані усереднених розрахунків, коефіцієнт теплопередачі стін становить 3.5. Як показує практика, від товщини стін в приміщенні залежить товщина утеплювача. Як правило, розрахунок товщини утеплювача для стін обчислюється в зворотньому пропорційному порядку. Тому, з меншим коефіцієнтом теплового опору стін, шар теплоізоляції повинен бути більше.

Розрахунок утеплювального матеріалу для підлоги і покрівлі

Як показує практика, для даних поверхонь слід використовувати спеціальний утеплювач. Від розрахунку товщини утеплювача покрівлі залежить навантаження, яка буде йти на дах. При неправильному підрахунку дуже просто зробити надвелике навантаженя на конструкцію.

Середньостатистичні дані:

  1. Показник теплоізоляції для даху та горищних перекриттів складає 10-30 см.
  2. В підвальних приміщеннях використовують показник від 6-15 см.

Перш ніж монтувати утеплення для покрівлі, в обов'язковому порядку після зведення горищного приміщення слід використовувати гідроізоляцію.

Завдяки їй всі несучі стіни і стеля будуть захищені від проникнення грибка і цвілі.

Онлайн калькулятор розрахунку товщини утеплювача

Варто звернути увагу, що розрахунок товщини утеплювача для підлоги і теплоізоляції всього будинку можна зробити самостійно, скориставшись онлайн сервісами для відповідного розрахунку.

Переваги калькулятора:

  1. У систему внесений повний список теплопровідності популярних будматеріалів.
  2. Програма припускає всі види утеплювачів і максимальний список температур регіону, де розташовується об'єкт, що ремонтується.
  3. Є індивідуальною програмою, яка доступна для безкоштовного використання на комп'ютерах і мобільних пристроях.
  4. Дозволяє визначити витрати на теплоізоляційний матеріал, розрахувати монтажно-технічну відомість і вказати точну кількість утеплювача.

Зв'яжіться з кваліфікованими менеджерами компанії за вказаними номерами телефонів для отримання індивідуального розрахунку!